Layher Stillaslås

Apr 29, 2016

 

Tyverisikring av stillaser

 

Dessverre ser vi at tyveri av stillas øker, og det er nesten ikke grenser for hvor frekke tyvene er.
Til og med ferdige monterte stillaser blir demontert og stjålet fra byggeplasser og  privat grunn.
Det er ofte organiserte kriminelle som står bak. Layher synes det er en trist utvikling og har derfor utviklet en stillaslås som forhindrer tyver i å demontere stillas som står uten tilsyn.

Stillaslåsen består av tre elementer. Det er låsehode, låsebolt og nøkkel. Stillaslåsene erstatter de velkjente røde låsepinnene på øverste stillasnivå. Låseboltene er 10,6 mm og optimalisert for 48,3 mm stillas rør. Stillaslåser leveres i sett med 20 eller 50 låser og med to nøkler til hvert sett. Hvert sett er individuelle, slik at nøklene passer kun til ett sett. Kodekortet som medfølger er din sikkerhet dersom du ønsker å bestille opp flere nøkler og låser. Nøkkelhullet på låsen vender for øvrig nedover, noe som forhindrer at skitt og vann trenger inn.

Høysesongen står for døren og dyrebare stillaser kan bli stående i flere dager eller uker på samme sted. Det er disse som er mest utsatt for tyveri. Men, når øverste stillasnivå ikke er mulig å demontere er heller ikke resten av stillaset mulig å demontere. Dessuten vekker det oppsikt dersom noen står øverst i et stillas midt på natten og bråker med en vinkelsliper. Fra nå av kan ikke lenger stillaset bare plukkes ned og stjeles uten motstand. Stillaset yter selv motstand. Med disse små låsene kan du sove trygt om natten.

Velkommen til oss for demonstrasjon og en hyggelig prat!

Hilsen oss i Layher AS.